Що можна їсти коли підвищений цукор?

Поради

Що можна їсти коли підвищений цукор? Таке питання актуальне для людей, що бояться захворіти цукровим діабетом.

Що можна їсти коли підвищений цукор?

Якщо рівень цукру трохи підвищений, то вам не можна споживати їжу, яка збільшить рівень глюкози в крові. Якщо у пацієнта дуже високий рівень цукру, то набір дозволених і заборонених продуктів може коригуватися його лікуючим лікарем.

Харчування має бути дробовим – їсти потрібно 5-6 разів на день, але невеликими порціями. Перевагу віддавати варто варінню, приготуванню страв на пару або в духовці без додавання жиру і масла. У рідкісних випадках дозволяється смажити м’ясо, але попередньо його потрібно буде відварити.

Раціон дня буде складатися з таких продуктів:

  • нежирні сорти м’яса;
  • нежирна риба і морепродукти;
  • некруті м’ясні і рибні бульйони;
  • дієтична і діабетична ковбаса;
  • молочні та кисломолочні продукти з невисоким відсотком жирності;
  • гречка, ячна, пшоняна і вівсяна крупа;
  • яєчні білки, не більше 1 шт. в день;
  • овочі, в яких міститься невелика кількість вуглеводів;
  • нежирні м’ясні і рибні соуси, томатний соус;
  • гірчиця і хрін, але в обмежених кількостях;
  • несолоне вершкове масло;
  • нежирний і несолоний твердий сир;
  • кисло-солодкі фрукти;
  • желе, муси і смуззі з кисло-солодких фруктів і ягід;
  • чай і каву з молоком, настій із шипшини;
  • свіжі овочеві соки, фреші з несолодких фруктів.

Людям, у яких рівень цукру підвищений не можна вживати такі продукти:

  • жирне м’ясо;
  • жирну рибу, ікру;
  • наваристі м’ясні і рибні бульйони;
  • манну крупу і рис;
  • здобну випічку, вироби з листкового тіста;
  • соління й маринади;
  • інжир, фініки, банани, родзинки;
  • цукор і всі страви та напої, до складу яких він входить;
  • морозиво;
  • варення;
  • цукерки;
  • пакетовані соки, нектари, солодкі компоти;
  • кондитерські жири;
  • жири тваринного походження;
  • алкоголь.
Оцініть статтю
Додати коментар