Вітамін В2 – Рибофлавін є одним з найбільш широко поширених вітамінів. Рибофлавін міститься у всіх клітинах тварин і рослин, але лише деякі продукти є багатими джерелами даного вітаміну.
Основні джерела вітаміну В2: капуста, свіжий горох, мигдаль, зелена квасоля, помідори, ріпа, пророщена пшениця, пивні дріжджі. Особливо багаті ними печінка, яловичина, яєчний жовток, кисломолочні продукти, цибуля- порей, картопля, сир.
У яких продуктах міститься вітамін B2 ( рибофлавін) – мг/100 г
арахіс 0,13
баранина 0,26
Боби ( соєві ) 0,31
Виноград 0,08
яловичина 0,29
Яловичина консервована 0,22
Горошок зелений свіжий 0,16
Горох сушений 0,28
інжир 0,12
Капуста кольорова варена 0,23
Кукурудза 0,10
Кресс -салат 0,17
мигдаль 0,67
Борошно житнє 0,22
кульбаба 0,14
Горіхи волоські , кешью 0,13
Висівки 0,39
Висівки – вичавки 0,23
Персики сушені 0,20
Петрушка свіжа 0,28
Пагони пшениці 0,80
Ріпа 0,41 – 0,46
Оселедець 0,15 – 0,28
вершки 0,14
Вершки сушені 0,16
сметана 0,14
Спаржа 0,22 – 0,24
Сироватка під олії 0,18
Сир жирний , солоний 0,40 – 0,75
Сир знежирений 0,31
Телятина 0,20 – 0,21
Фініки сухі 0,10
Хліб житній з висівками 0,18
Хліб чорний 0,12
курча 0,16
Сочевиця суха 0,29
Шоколад гіркий 0,24
Шоколад з мигдалем 0,51
шпинат 0,38
Яєчний порошок 1,06
Яйце одне ( жовток) 0,06
Яйце цільне ( 54 г) 0,14
Правила зберігання і переробки продуктів, що містять вітамін В2
Так як В2 в організмі практично не накопичується, споживати його треба кожен день. Також необхідно знати, в яких продуктах багато вітаміну В2, і вміти правильно використовувати їх.
Заморожені продукти краще відразу класти в окріп, при розморожуванні на світлі В2 втрачається.
Також не можна зберігати продукти, що містять В2, на світлі.
Молоко потрібно зберігати в темному місц , бажано в непрозорій посуді.
Не кип’ятити пастеризоване молоко.
Кашу спочатку варити на воді, а вже потім додавати підігріте молоко.
Варити овочі тільки з закритою кришкою.
Не зберігати овочі у воді і не мити їх під сильним напором води.
Знаючи які продукти містять вітамін В2 ви зможете правильно скласти свій раціон харчування, бути здоровими і красивими.