Види піци

Продукти

Сьогодні замовити піцу з доставкою може кожен, але щоб це зробити потрібно знати яка буває піца. Видів піци існує безліч,  в Pizzaiolo 24 представлені найвідоміші.

Види піци

Піца – традиційна італійська страва з різними начинками. Піца завжди була і є дуже популярна не тільки в Італії, але і у всьому світі. Цю страву можна назвати міжнародною. Її полюбляють і в нашій країні.

Найпоширеніша і традиційна для італійців – піца «Маргарита» (Pizza Margherita).

Ось основні складові піци “Маргарита”:

  • помідори;
  • моцарелла;
  • базилік;
  • оливки.

Цікава історія появи цієї піци. У 1889 році святкували день народження королеви Італії Маргарити Савойської. На стіл подали піцу (в вигляді кольорів італійського прапора: червоний (томати), білий (моцарелла), зелений (базилік). Королеві настільки сподобалася піца, що вона назвала її в свою честь – Маргаритою.

На другому місці за популярністю неаполітанська піца (Pizza Neapolitano). До її складу входить пармезан, томати, моцарела, базилік, анчоуси і орегано.

Найекстравагантніша – це «гавайська піца», так як в ній поєднуються ананаси і шинка.

Класичний склад і у піци Капріччоза (Pizza capricciosa) – томати, моцарелла, артишоки і зелені і чорні оливки.

Для любителів сиру є піца, що складається з чотирьох видів сиру, вона так і називається «Чотири сири» .

Оригінальна піца «Чотири сезони». Вона розділена на чотири частини, які символізують пори року. Весна – це артишоки і оливки, літо – перець і салямі, осінь – помідори і моцарелла, а зима – варені яйця і гриби.

Популярними є також Середземноморська піца, Міланська, Паппероні, Мисливська.

Зараз також популярий такий підвид страви як Кальцоне. Ця піца представляє собою закритий варіант. Основу для піци складають навпіл, поміщають всередину начинку, а потім запечатують краї. У підсумку  конверт з начинкою.

Тут перераховані далеко не всі види піци, адже загалом їх сьогодні існує більше 2000 тисяч. Бувають навіть солодкі, десертні піци. В цьому випадку тісто має солодкуватий присмак, а начинкою служать сир, фрукти, желе, йогурт та інше.

Оцініть статтю
Додати коментар