Напевно всі люблять домашню випічку , особливо кондитерські вироби з маком . Для того щоб макова начинка в пиріжках або рулетах була смачнішою слід попередньо правильно приготувати мак . Як запарити мак для випічки повинна знати кожна господиня , адже цей секрет зробить її випічку ще смачніше.
Щоб запарити мак вам знадобиться:
– Мак – 1 склянка
– Вода – 1 склянка
– Цукор або мед – за смаком
Як правильно приготувати мак для випічки ?
1 . Промийте мак великою кількістю води. Можна висипати його в дрібне сито, щоб промити або проводити дану процедуру в мисці.
2 . Залити склянку маку окропом , щоб він запарився . Через 10 хвилин воду злити , або залишити мак у воді до її повного охолодження , це йому ніяк не зашкодить. При цьому відбувається забезпечення певної консистенції (він стає більш м’яким і соковитим ) і смакових характеристик насіння маку , необхідних для кондитерських виробів.
3 . Мак розтерти в спеціальній глиняному посуді . Якщо такої немає в наявності можна також перемолоти його в блендері або на кавомолці.
4 . Коли розтираєте мак , то до нього додайте цукор , ванілін , сметану , мед або варення за смаком.
5 . Після цього можете додати в макову начинку , за вашим бажанням , родзинки , цукати або горіхи.
Тепер ви знаєте як правильно запарити мак і для чого це робити, і можете порадувати свою сім’ю виробами з маку – пиріжками , рулетами , пирогами , млинцями , і багатьма іншими смаколиками .