Розповідь про ластівку

Розповідь про ластівку на українській мові містить інформацію про те де і як будує гніздо ластівка та про її характерні риси. Повідомлення про ластівку Ви можете доповнити загадками про ластівку.

Повідомлення про ластівку

Ластівкові — багате видами сімейство горобцеподібних. Більшу частину життя ластівка проводить в повітрі, дуже рідко опускаючись на землю. Вони навітьможуть ловити комах на льоту. Ластівки є перелітними птахами.

Сьогодні відомо близько 120 видів цих птахів (найбільша кількість видів мешкає в Африці).

Відрізняє ластівку від інших птахів чорний шовковий фрак, біла грудка та гострий роздвоєний хвіст. Це спритний, витончений птах, може на льоту напитися і навіть на мить поринути в воду. Самці і самки мало чим відрізняються, хіба тільки менш контрастним оперенням у самки. Ластівок відносять до корисних птахів, бо вони поїдають велику кількість комах.

Де зимують ластівки?

Молоді птахи відлітають з дорослими на зимівлю в Африку, Індію, Індокитай, Південну Америку

Де і як ластівки будують гнізда?

Представниці сімейства ластівкові, що мешкають майже у всіх регіонах планети, за винятком Антарктиди і Австралії, легко адаптуються до будь-яких умов. Місцем гніздування ластівки часто вибирають карнизи будинків, гірських скель, кам’яні печери, затишні куточки під мостами, рідше гілки дерев. Своє гніздо птиці споруджують із землі або глини, склеюючи їх слиною.

Ластівки — моногамні птахи, партнери зберігають вірність один одному протягом одного сезону. У північних районах ці птахи гніздяться 1 раз на рік, в південних встигають зробити 2 кладки. Гнізда вони вистилають пухом, пір’ям і м’якими травинками. Відкладають від 3 до 6 яєць. Самка насиджує їх 12-14 днів, а самець забезпечує її кормом. Оскільки кормові джерела цих пернатих ненадійні, то в погану погоду час інкубації може затягуватися до 18-22 днів. Пташенята вилуплюються голі й безпорадні. В гнізді вони проводять 3 тижні. Весь цей час їх годують обоє батьків, причому через дрібний розмір комах вони змушені підлітати до гнізда з кормом до 600 разів на добу.

Чим харчуються ластівки?

Харчуються ластівки виключно літаючими комахами. Навіть в разі поганої погоди вони не замінюють цей вид корму насінням і личинками, що робить їх досить уразливими перед нестачу кормів. Основу їх раціону складають комарі, мошки, мухи, дрібні метелики, жуки і бабки. Свою здобич вони в основному ловлять в польоті, і на льоту здатні годувати своїх пташенят

Скільки живе ластівка?

В середньому ластівки живуть 4 роки. Хоча існують задокументовані свідчення про восьмирічних птахів, але це рідкість.

Написати розповідь про ластівку Ви можете в коментарях, щоб допомогти своїм одноліткам.

Автор: J. G. (Джей Джи) У рубриці: Зоологія

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *