У яких продуктах міститься вітамін В12?

Вітамін В12 попереджає розвиток анемії і його додатковий прийом особливо важливий для вегетаріанців. В організмі вітамін В12 не синтезується, тому ми отримуємо його тільки з їжею, причому в основному тваринного походження.

Продукти, що містять вітамін В12 у великій кількості – яловича і теляча печінка, нирки, жовтки яєць, сухе молоко ( нежирне ), сардини, оселедця, лосось, устриці, краби. Трохи менше вітаміну В12 міститься в м’ясі (яловичина, свинина, курка ), морепродукти, кисломолочні продукти і твердий сир.

Окрім продуктів тваринного походження вітамін В12 міститься в таких продуктах харчування: морська капуста, соя і соєві продукти, дріжджі, хміль.

У яких саме продуктах харчування міститься вітамін В12 і скільки?

Таблиця : Вміст вітаміну В12 в продуктах харчування мкг/100 г :

Печінка 60

Бринза 1,0

Серце 25

Сир 1,0
Нирки 20

Сир ( Рокфор ) 0,62

Молоко сухе 4,5

Курка , I кат. 0,55

М’ясо кролика 4,3

Яйце куряче 0,52

Мізки 3,7

Молоко згущене солодке 0,5

Легке 3,3

Сливки 0,45

Молоко сухе незбиране 3,0

Молоко згущене 0,41

Яловичина , II кат. 2,8

Молоко коров’яче 0,4

Яловичина , I кат. 2,6

Кефір 0,4

Тріска 1,6

Сметана 0,36

Сир ( Російський ) 1,5

Морозиво вершкове 0,34

Біфідолакт 1,4

Кисляк 0,34

Сир ( Пошехонський ) 1,4

Ацидофілін 0,33

Сир ( Голландська ) 1,14

Сир плавлений 0,25

Сир ( Чеддер ) 1,05

Масло вершкове 0,07

Знаючи джерела вітаміну В12 ви зможете підтримувати своє здоров’я, підвищити імунітет, бути здоровими і щасливими!

Оцініть статтю
Додати коментар