Розповідь про хліб для дітей допоможе написати твір про те як приходить на стіл хліб та дізнатися про його цінність.
Розповідь про хліб дітям
Ще з давніх-давен хліб для українців був найбільшою святістю. Перш, ніж потрапити до столу над ним трудяться тисячі людей. Спочатку рано-вранці комбайнери косять ще зрошені колоски, потім пекарі трудівники своїми золотими руками вимощують кожну хлібину і нарешті через магазини до кожної домівки.
Хліб називають по-різному: паляниця, калач, батончик, рогалик. Але суть одна. Мати паляницю на столі до багатства й добробуту. Не дарма ж у народі кажуть: «Хліб усьому голова». Так нас вчать ще з дитинства. І справді, він безцінний. Адже ні робота, ні свята не обходяться без справжнього символу України. Він супроводжує нас упродовж усього життя. Тому хліб так оберігали в усі віки. І навіть у молитві до Всевишнього ми згадуємо словами: «Хліб наш насущний, дай нам сьогодні…». Це означає, що він не тільки найголовніше в людському житті, а й є самим життям.
В Україні були всякі часи. Та пам’ятає історія, як було складно без хліба. Як спустошувались цілі території, як за колоски саджали за грати і як вмирали від голоду цілими сім’ями. Тому сьогодні головними питаннями кожного українця є поважати хліб і бережливо ставитися до нього.
Тож, давайте не забувати найважливіші цінності нашого життя. Нехай хліб буде вічним і завжди свіжим на столі в кожного господаря. Бо, як відомо, черствіє хліб – черствіють людські душі.
Розповідь про появу хліба
Вперше почали випікати хліб Єгиптяни. Вони пекли його у вигляді коржів на гарячих від сонця каменях. В Єгипті їли прісний хліб, тобто не солоний. Але в жаркому кліматі тісто швидко закисало, і його викидали. Як і в кожній країні, в Єгипті жили і бідні, і багаті люди. І ось бідні люди підбирали кисле тісто і пекли з нього хліб. Так народився новий вид хліба – кислий хліб.
Потім хліб з’явився в Європі, де він був пшеничним і ячмінним.
З VII ст. в Європі при виготовленні хліба стали використовувати жито.
На Русі з найдавніших часів хліб пекли з кислого – заквашенного тіста. Закваскою служили дріжджі, в які додавали борошно, яйця, сіль. Цій суміші давали настоятися. Хліб на Русі завжди цінували, адже для селянина-хлібороба хліб був основним засобом прожитку, давав йому силу і енергію.
Словом “хліб” селяни називали зернові культури, такі як жито, ячмінь, пшеницю, а також продукт, виготовлений з житнього або пшеничного борошна, – круглий, без начинки. Вага такого хліба була від 1 до 3 кг. Найкращим вважався хліб, випечений з добре просіяного борошна.
Свою розповідь про хліб можна написати в коментарях, щоб допомогти іншим з виконанням домашнього завдання.