Що таке крохмаль?

Медицина

Яка біологічна роль крохмалю в життєдіяльності організмів, Ви дізнаєтесь з цієї статті.

Що таке крохмаль?

Крохмаль являє собою продукт фотосинтезу зелених рослин за зеленого рослинного пігменту – хлорофілу. В процесі фотосинтезу утворюється глюкоза, та вихідна речовина з якої потім за декілька стадій продукується нова високомолекулярна сполука – крохмаль.

Варто відзначити, що крохмалю належить надзвичайно важлива роль в життєдіяльності організмів – він є основним перетравлюваним полісахаридом. На його долю припадає 80% від всієї споживаної їжі. Джерела крохмалю переважно рослинні продукти – це крупи, борошно, хліб, картопля. Величезна кількість речовини знаходиться у таких продуктах, як: гречана та рисова крупа, вівсянка, житнє та пшеничне борошно, горох, сочевиця і боби.

Значення крохмалю

  • Він являється для організму джерелом глюкози.
  • Речовина є головним енергетичним джерелом для організму.
  • Крохмаль відповідає за процес детоксикації в організмі.
  • Він засвоюється організмом набагато довше, чим солодкі вуглеводи. Але і відчуття ситості триває довше.
  • Значно зміцнює імунітетні сили шлунково-кишкового тракту, а також відповідає за його правильну роботу.
  • Даний полісахарид сприяє активному засвоєнню більшості продуктів.

Варто зауважити, що полісахарид крохмаль являється важливим компонентом в профілактиці ожиріння. Він відповідає за правильне функціонування організму людини.  Особливо речовина важлива для людей, страждаючих на діабет або тих, хто пережили гіперглікемічний напад.

Сподіваємося, що з цієї статті Ви дізналися, яке значення крохмалю в житті людини.

Оцініть статтю
Додати коментар