Чи знаєте ви щось цікаве про сливу? Цікава інформація про сливу для дітей і дорослих зібрана в цій статті.
Цікаві факти про сливу
У середньовіччі, смола з стовбура сливи застосовувалася при виробництві чорнила для манускриптів.
Батьківщиною сливи є – Азія.
Найбільший виробник слив в світі це – Іран.
Через красу квітів, деякі сорти слив вирощують для декоративних цілей.
Слива є національною квіткою Китаю.
У світі існує 250 видів слив.
З кісточок сливи виділяють – амигдалин. При попаданні в організм людини він перетворюється на ціанід, який у великих обсягах токсичний і навіть смертельний.
Слива – багате джерело вітаміну С, К і харчових волокон. Вміст цукру залежить від сорту.
Зливи мають послаблюючу дію.
Сушена слива відома як чорнослив. Вона часто споживаються протягом зими, коли свіжі фрукти не доступні.
Кисло-солодкий смак слив добре поєднується з м’ясом, ( фаршировану качку і північно- африканського тажина готують зі сливою).
У Японії та Китаї продаються солоні сушені сливи, які подають з льодом і вживають як закуску.
Із слив готують алкогольні напої (китайське сливове вино, сербська сливовиця, угорський лікер «Палінка»).
Енергетична цінність сливи – 49 ккал.
Цікавинки про сливу, цікаві відомості про сливу ви можете додавати через форму коментарів.