Міні твір про те як хліб приходить до нас допоможе описати його шлях від поля до столу.
Твір про хліб від поля до столу
Сьогодні жоден з нас не уявляє життя без хліба. Але мало хто задумується, скільки людей працює, щоб ви з’їли свіжий та ароматний буханець.
Хліб починається з зернятка і проходить довгий шлях, доки опиниться на нашому столі. Лише сто років тому, коли не було механічних машин, усі роботи люди виконували вручну, замість машин і тракторів були коні.
Сьогодні ж вирощування пшениці потребує менше людських ресурсів. Щоб зробити хліб, потрібно посадити пшеницю восени або навесні. Цілу весну та літо вона буде рости та достигати.
Наприкінці літа уже можна збирати врожай. По полю їздять комбайни, збирають зерно і завантажують його у вантажівки, які везуть пшеницю на тік. На току дорогоцінне зерно сушать та відправляють на млин, де пшеницю переробляють її на борошно. Готове борошно потрапляє у магазини або на хлібозаводи, де і випікають хліб, який ми звикли купувати в магазині. Це і булки, і короваї, і лаваші, і багети.
Потрібно завжди цінувати хліб, адже в нього вкладено дуже багато праці.