Розповідь про вовка

Повідомлення про вовка на українській мові може бути використане учнями при підготовці до уроку. Інформація про вовка може бути доповнена цікавими фактами.

Розповідь про вовка у природі

Вовк — хижак, який живе в лісах. Раніше вони жили майже по всьому світу, але зараз їх стало набагато менше.

Вовк: опис тварини

Зовні вовки схожі на великих собак з сильним, м’язистим тілом і високими ногами

Розміри і вага вовків залежать від місцевості, в якій вони живуть, чим ближче до півночі, тим крупніше тварина. Зазвичай самці більше самок. В середньому їх висота коливається від 60 до 85 см, довжина голови і тіла 100 — 160 см, довжина хвоста 35 — 56 см. Вага самок 18 — 55 кг, у самців 20 — 80 кг.

Морда витягнута, широка і дуже виразна. Хвіст довгий, товстий і опущений вниз. Хутро у вовків густе і довге, що складається з двох шарів, допомагаючи зігрівати їх в зимову пору. Колір шерсті змінюється від світлого до темно-сірого.

Вовча паща озброєна 42 зубами: хижі зуби призначені для розривання здобичі на шматки і перемелювання кісток, а за допомогою іклів звір міцно тримає і тягне свою жертву.

Де живуть вовки?

У природі, вовка можна зустріти в Європі (Україна, Білорусь, Італія, Португалія, Скандинавія та ін.), В Азії (Росія, Корея, Казахстан, Іран, півострів Індостан і ін.), В Північній Америці (Канада і Аляска). Вовк проживає у всіх середовищах існування крім тропічних лісів і посушливих пустель.

Будучи нічними тваринами, удень вовки відпочивають в різних природних укриттях, заростях і неглибоких печерах, але нерідко використовують нори бабаків, песців або борсуків, а самі риють нори украй рідко.

Скільки живе вовк?

Тривалість життя вовка в природі від 8 до 16 років, в неволі може досягати і 20 років.

Чим харчується вовк?

Вовк їсть все, що може зловити, і всіх, хто слабкіший за нього. Це: олені, лосі, козулі, кабани, антилопи. Крім великих тварин велику роль в харчуванні вовків займають зайці, ховрахи, гризуни. У літній період їдять рибу, птахів, жаб, гусей і качок. Часто повертаються до останків недоїденої, власної здобичі, переважно в голодні часи. Не гидують вовки і падаллю.

Вовк — мисливець, здатний здолати звіра в десять разів важче його самого. Його єдина зброя — це ніс і гострі зуби.

Вовк біжить легко і швидко, в такому ритмі може долати 80 км за 24 години.

Розмноження вовків

Самки вовка здатні до розмноження на 2 році життя, самці стають статевозрілими у 3 роки. При формуванні нових пар між самцями зав’язуються запеклі сутички, а слабший суперник нерідко гине. На час спарювання партнери йдуть зі зграї і усамітнюються.

Період вагітності від 62 до 65 днів, після чого на світ з’являється 5-9, 10-13 сліпих вовченят.
Вовки — турботливі батьки і дуже розумні тварини. Вони дбають про вовченят, а інші вовки зі зграї допомагають батькам.

Вовки нападають на людину вкрай рідко, і в більшості випадків агресію виявляють тварини, заражені сказом.

Сподіваємося, викладена інформація про вовка допомогла Вам. А власну розповідь про вовка Ви можете залишати через форму коментарів.

Автор: Гнатюк У рубриці: Зоологія

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *