Цікаві факти про картоплю

Чи знаєте ви щось цікаве про картоплю? Якщо ні, то прочитавши цю статтю ви зможете розповісти цікаво про картоплю.

Цікаві факти про картоплю

При впливі світла, картопля зеленіє і стає токсичною. Вживання такої картоплі може призвести до отруєння.

Гіркий смак картоплі може означати, що вона може бути отруйною.

Батьківщиною картоплі є Південна Америка (Болівія).

В Європу, картопля вперше була завезена у 1551 році, але там була прийнята як декоративна рослина (картопля для Європи вважалася отруйною).

Першим овочем вирощеним в космосі є — картопля.

У картоплі міститься — вода ( 75 %), крохмаль ( 18,2 %), цукор ( 1,5 %), жир ( 0,1 %) та інші елементи.

Під час зберігання картоплі, рівень крохмалю в ній поступово знижується. Найбільше він знижується при температурі 1-2 °C.

При тривалому зберіганні, картопля здатн накопичувати цукор (до 6 %).

Картопля багата лимонною кислотою. Крім того, в ній є лимонні, яблучні та інші кислоти.

З 1 тонни картоплі отримують 1 кг лимонної кислоти.

З’їдаючи 300 гр картоплі, організм людини отримує 10 % енергії, повну норму вітаміну С, приблизно 50% калію, 10% фосфору, 15% заліза і 3% кальцію.

В Ісландії, з картоплі виготовляють горілку.

В україні полюбляють з картоплі готувати деруни. Також, з картоплі печуть хліб.

Свіжий картопляний сік використовується як протизапальний засіб при виразці шлунка і гастриті.

Крохмаль, одержаний з картоплі використовується як наповнювач для порошків і таблеток.

У світі існує близько 5 тис. сортів картоплі.

Найдорожчим картоплею в світі є — «Лa Боннот». Коштує така картопля — 500 євро за кілограм. Її збирають на острові Нуармутьє (Франція).

Синій сорт картоплі «Вітелотте» — залишається синім навіть після варіння.

Найнебезпечнішим шкідником картоплі є — колорадський жук.

У Бельгії знаходиться музей картоплі, де описується історія картоплі.

У місті Маріїнськ є пам’ятник картоплі. Він був відкритий в 2008 році.

Цікавинки про картоплю, цікаві відомості про картоплю ви можете розширити через форму коментарів.

Автор: Гнатюк У рубриці: Цікаві факти про продукти

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *