Цікаві факти про сливу

Цікаві факти про продукти

Чи знаєте ви щось цікаве про сливу? Цікава інформація про сливу для дітей і дорослих зібрана в цій статті.

Цікаві факти про сливу

У середньовіччі, смола з стовбура сливи застосовувалася при виробництві чорнила для манускриптів.

Батьківщиною сливи є – Азія.

Найбільший виробник слив в світі це – Іран.

Через красу квітів, деякі сорти слив вирощують для декоративних цілей.

Слива є національною квіткою Китаю.

У світі існує 250 видів слив.

З кісточок сливи виділяють – амигдалин. При попаданні в організм людини він перетворюється на ціанід, який у великих обсягах токсичний і навіть смертельний.

Слива – багате джерело вітаміну С, К і харчових волокон. Вміст цукру залежить від сорту.

Зливи мають послаблюючу дію.

Сушена слива відома як чорнослив. Вона часто споживаються протягом зими, коли свіжі фрукти не доступні.

Кисло-солодкий смак слив добре поєднується з м’ясом, ( фаршировану качку і північно- африканського тажина готують зі сливою).

У Японії та Китаї продаються солоні сушені сливи, які подають з льодом і вживають як закуску.

Із слив готують алкогольні напої (китайське сливове вино, сербська сливовиця, угорський лікер «Палінка»).

Енергетична цінність сливи – 49 ккал.

Цікавинки про сливу, цікаві відомості про сливу ви можете додавати через форму коментарів.

Оцініть статтю
Додати коментар