Цікаві факти про їстівні гриби для дітей та дорослих на українській мові зібрані в цій статті.
Цікаві факти про їстівні гриби
Всього налічується кілька тисяч видів їстівних грибів.
Гриби мають специфічні смак і запах, деякі з них є делікатесами і мають високу ціну.
Гриби вживаються в їжу протягом майже всієї історії людства. За своїм хімічним складом і вмістом білків гриби більше наближаються до м’яса, ніж до рослинних продуктів. А за кількістю і складом вуглеводів, мінеральних речовин вони все ж ближче до овочів і фруктів.
Збирання грибів, або «грибне полювання» є популярним в багатьох країнах видом промислу, активного відпочинку або хобі.
Хоча ніякі гриби не рекомендується вживати в сирому вигляді, зустрічаються рецепти страв (салатів, бутербродів) саме з сирих грибів. Іноді в такому вигляді вживають печериці, гливи, рижики, гриб-парасолька строкатий; делікатесним вважається салат із сирого мухомора цезаря.
Вже в античні часи білий гриб використовувався в Римі. В Італії донині білі гриби дуже цінуються. У цій країні немає права кожного на вільне збирання грибів та ягід, на місцях існують обмеження на збір грибів, які контролює спеціальна лісова поліція
Вважається, що за харчовою цінністю грузді перевершують м’ясо. За старих часів груздь справжній вважався єдиним грибом, придатним в засолення, його називали «царем грибів».
Цікава інформація про їстівні гриби може бути розширена через форму коментарів. Також ви можете ознайомитися з цікавими фактами про гриби лисички.