З якої рослини роблять манну крупу? З чого роблять перлову крупу? З чого роблять вівсяну крупу?
У раціоні кожної людини є різні каші з круп. Вони корисні для організму, поживні і додають сил на весь день. З цієї статті Ви дізнаєтесь, з яких рослин отримують крупу, яку ми звикли вживати у вигляді смачних каш.
З чого роблять перлову крупу?
Перлова крупа є найпоширенішою крупою на планеті. Вчені вважають, що вона також і найдавніша сільськогосподарська культура на планеті. Перлова крупа згадується навіть в Біблії.
Сировина для отримання перлової крупи – це ячмінь. Ячмінь і пшениця були першими рослинами, які культивували ще древні люди. Сьогодні ж в ячмінь використовують у харчовій промисловості повсюдно.
З даної культури варять пиво, виробляють борошно і виготовляють крупи. Примітно, що з однакового зерна ячменю виходить цілих три види крупи: перловка, голландка і ячна крупа. Яка вона в результаті вийде, залежить від рівня обробки ячмінного зерна.
З чого роблять манку?
Манну крупу отримують з пшениці. Зерна культури дуже дрібно січеться, в результаті чого виходить крупа з діаметром частинок 0,5 мм.
Існують різні категорії манної крупи, все залежить від сортів злаку:
* Категорія «М» – манна крупа виготовлена з м’яких сортів пшениці. Має білий колір, структура непрозора.
* Категорія «Т» – манна крупа виготовлена з твердих сортів пшениці. Має жовтий відтінок, структура напівпрозора.
* Категорія «МТ» – манна крупа виготовлена з суміші м’яких і твердих сортів пшениці співвідношенні 80:20.
З чого роблять пшоно?
Пшоняну крупу отримують з проса. Залежно від обробки культури виходить кілька видів пшона:
* Подрібнене пшоно. Переважно використовується для корму сільськогосподарських тварин, а й є придатним в їжу для людини.
* Дранець. З такого виду пшона виходить прекрасна, розсипчаста каша.
* Шліфоване пшоно. Найпоширеніший вид пшона на ринку. До того ж це добре засвоювана крупа організмом людини.
Сподіваємося, що з цієї статті Ви дізналися, з яких рослин отримують крупу.