Цікаві факти про снігового барса

Цікаві факти про снігового барса

Сніговий барс (або ірбіс), на відміну від інших великих кішок не здатний гарчати.

Сніговий барс здатний впоратися зі здобиччю, яка в 3 рази більше його по масі.

Ірбіс є хижаком, що живе і полює поодинці.

Крім м’ясного раціону, влітку снігові барси вживають рослинну їжу (траву та інше).

Сніговий барс полює поодинці, атакуючи через засідки (коли до здобичі залишається кілька метрів, він здійснює стрибок в 6-7 метрів, тим самим швидко досягаючи її).

У природі, снігові барси живуть 13 років, в неволі — більше 21 років.

Сніговий барс живе в країнах Азії, але його чисельність дуже мала (сніговий барс знаходиться під загрозою зникнення) і тому він знаходиться під охороною держави країн Азії.

Вперше, європейці побачили снігового барса в 1872 році.

Хокейний клуб «Ак Барс» названий на честь сніжного барса ( «ак барс» з татарського перекладається як «білий барс»).

Операційна система компанії Apple — Mac OS X 10.6 має кодову назву «Snow Leopard» (сніговий барс).

Влітку барс зазвичай віддає перевагу життю за межами лісу, на гористих лугах і в скелястих регіонах, на висоті від 2 700 м до 6 000 м. Зимою він спускається в ліси на висоти близько 2 000 м.

Сніжний барс є національним символом республік Північної і Південної Осетії.

На чорних ринках Азії шкура цього звіра може принести до 60 тисяч доларів.

Коментарі:
  1. 1 год ago

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *