Коли можна давати дитині творог? Таке питання цікавить багатьох мам, адже про користь цього продукту відомо всім.
Коли можна давати дитині творог?
Творог та інші кисломолочні продукти варто вводити з 6-8 місяців, при чому дітям при штучному вигодовуванні з введенням цього прикорму варто трохи почекати
Сьогодні вже доведено, що дітки до півроку отримують все необхідне з молока матері, тому давати творог як джерело білка, потрібно не раніше 6-8 місяців. До речі, «штучники» отримують білок навіть у надлишку, тому їм треба вводить в раціон творог дуже обережно. Іноді трапляється, що у діток виникає алергія на цей продукт, тому для них краще почекати з цим продуктом.
Найчастіше у молодих матусь виникає питання: «Що давати краще – кефір або творог» Педіатри в такому випадку радять звернути увагу безпосередньо на дитину – якщо ваш малюк худенький, то йому більше підійде друге, а якщо у вас пухкий карапуз, то почніть з кефіру.
Скільки творогу можна дітям?
Починати прикорм сиром треба з однієї чайної ложки. У тому випадку, якщо після цього не виникло ніяких побічних ефектів, тоді дозу можна збільшити.
Однорічний малюк повинен щодня з’їдати 50гр цього кисломолочного продукту. При цьому меню такої дитини можна урізноманітнити, наприклад, готувати для нього сирне печиво або запіканку.
Найкраще, якщо мама приготує творог самостійно в домашніх умовах
Не варто починати прикорм з глазурованих або сирних сирків, які куплені в магазині, так як вони, в основному, містять консерванти, барвники, наповнювачі, загусники і так далі – все це може несприятливо впливати на організм вашого малюка. Часом ці продукти навіть алергію можуть викликати, та й якість іноді залишає бажати кращого.
Якщо ви зважилися на покупку в магазині, уважно вивчіть асортимент і упаковку. Прочитайте склад продукту, подивіться, щоб там не було добавок з приставкою «Е», зверніть увагу на його термін придатності, а також на рекомендований вік дитини – він повинен бути не більше, ніж у вашого малюка. На упаковці не повинно бути пошкоджень, вм’ятин або подряпин. Кришка повинна бути закрита герметично, на ній не повинно бути слідів здуття.
Не важливо, купили ви творог або приготували самі – він повинен зберігатися в холодильнику.
У деяких випадках у малюків може бути алергічні реакції, тому обов’язково прослідкуйте за дитиною.
Творог в домашніх умовах
Сир цілком можна приготувати і самостійно. Для цього вам знадобитися молоко, яке скисло, або кефір. Прискорити процес приготування цього продукту можна за допомогою сметани або спеціальної закваски.
У кефір (кисле молоко) потрібно додати трохи сметани або закваски і помістити на водяну баню приблизно на чверть години. Після цього дістати отриману суміш і викласти її в марлю. Якщо сир вийшов занадто рідкісним, то його краще підвісити над якоюсь посудом, щоб стекла зайва рідина.
Пам’ятайте, що творог повинен бути смачним – будучи надмірно кислим, він навряд чи сподобається вашому малюкові.
Якщо ви купуєте кисломолочну продукцію в магазинах, обов’язково дивіться на терміни придатності.
що це за бред? молоко яке скисло? з цукром? звідки ця інформація? з голови автора?