Цікаві факти про страусів

Цікаві факти про страусів

Слово « страус » з грецької перекладається як « горобець — верблюд» .

Страус є найбільшим з птахів.

Страуси не вміють літати.

Висота страуса сягає до 270 см і важить він до 156 кг.

Зараз страуси зустрічаються тільки в Африці, проте в колишні часи їх можна було зустріти в Іраку, Ірані, Аравії, Східній Європі та Індії. Через полювання на них, всі страуси зникли (тепер вони живуть тільки в Африці).

Око страуса розміром з його мозок.

Страуси розганяються з швидкістю до 60-70 км/год.

Страуси можуть тривалий час обходитися без води.

У страусів сильна нога з твердим кігтем, при ударі страус може поранити і вбити лева.

У 50 країнах світу розводять страусів (навіть у Швеції розводять, незважаючи на холодний клімат). Якщо б їх не розводили на фермах, то вони були б давно винищені, так як люди полювали за страусами через пір’я (з них робили дамські капелюхи, віяла). На даний момент їх розводять заради дорогої шкіри і м’яса.

На страусі можна їздити верхи.

Яйця страусів є найбільшими в пташиному світі. Яйце важить — від 1,5 до 2 кг.

Одне яйце страуса еквівалентне 25-36 курячим яйцям .

Ви можете додавати цікавинки про страусів, цікаві відомості про страусів через форму коментарів.

Автор: Гнатюк У рубриці: Цікаві факти про тварин

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *