Сьогодні дуже багато людей страждає різноманітними алергіями. Може досить часто зустрічатися алергічні реакції і на глютен ( целіакія ) – у борошні пшениці, ячменю, жита і вівса можна виявити цей рослинний білок. Єдине, що можна порадити людям, хворим на целіакію – уникати продуктів багатих глютеном, дотримуватися безглютенової дієти, при попаданні глютену в організм не уникнути задишки, різкої втрати ваги, діареї.
Продукти, які не містять глютен ( безглютеновий ):
овочі та фрукти
натуральні м’ясні, рибні та молочні продукти
яйця
рослинне і вершкове масло
рис
кукурудза
гречка
пшоно
бобові (квасоля, боби, соя, горох, сочевиця, маш, нут )
картопля
горіхи
турецький горох, квіноа, тапіока, маніока, батат, амарант, Теффі, дикий рис
продукти, спеціально виготовлені без глютену (запитуйте у консультантів в супермаркетах ).
При введенні прикорму дітям педіатри рекомендують починати саме з безглютенових каш, тому необхідно знати які каші слід вибирати. А також дорослі знаючи які продукти не містять глютен, зможуть обмежити споживання таких продуктів, і почуватимуться здорово і чудово .