Розповідь про білий гриб містить багато корисної інформації про царя грибів. Також інформація про білий гриб допоможе в підготовці до занять.
Характеристика білого гриба
Всі ми знаємо, що в царстві тварин в ролі царя виступає лев. Так само і в царстві грибів. Ви ще не здогадалися, який гриб називають царем грибів? Правильно, це білий гриб або боровик. Серед інших «родичів» він виділяється розмірами, смаковими якостями, поживними властивостями.
Білий гриб: опис
Даний вид гриба зустрічається практично у всіх лісах планети. Вчені до цих пір не здогадуються, чому білі гриби не ростуть в австралійських лісах, які аналогічні європейським. Ці гриби ростуть поблизу ялин і сосен, дубів або беріз. Активний ріст починається в червні місяці і триває до середини осені. Цар грибів отримав свою назву завдяки розмірам: капелюшок в діаметрі 7-30 см, а ніжка може досягати висоти більше 20 см. Забарвлення капелюшка білого гриба залежить від умов навколишнього середовища. Він коливається від червонувато-коричневого або жовтого, до оранжевого і пурпурного. Ніжка гриба досить міцна і схожа на бочку. Її колір такий як у капелюшка, тільки трохи світліше. Крім того, ніжка покрита сіточкою зі світлими прожилками. М’якоть білого гриба соковита, міцна і м’ясиста.
Види білих грибів:
- Ялиновий білий гриб. Має довгу ніжку, потовщену знизу. Капелюшок бурого або каштанового кольору
- Дубовий білий гриб. Капелюшок сіруватого відтінку, іноді має світлу пігментацію. Характеризується пухкою м’якоттю.
- Березовий білий гриб. Від інших грибів відрізняється світлим, майже білим капелюшком.
- Сосновий білий гриб. Характеризується великим, темним капелюшком, іноді з фіолетовим відтінком.
- Сітчастий білий гриб. Має світлий або вохристих капелюшок, ніжка коротка і в формі циліндра. Чимось нагадує моховик.
З білих грибів готують смачні страви різними способами. Їх варять, смажать, солять і маринують. З них виходить дуже смачний соус. В Італії білі гриби взагалі кладуть в салат в сирому вигляді. Чому вони такі корисні? У цих грибах білка в два рази більше ніж в м’ясних продуктах, і в три рази більше, ніж в рибі. Також в їх складі дуже багато амінокислот і мікроелементів, які сприяють посиленню апетиту і стимулюють травлення.
Сподіваємося, що розповідь про білий гриб допомогла Вам підготуватися до заняття, і Ви дізналися багато корисної інформації про нього.
клас розповідь сууупер!!!!!
супееер!