Сірка – обов’язкова складова частина клітинних структур, тканин ( внутрішні органи, нервова, кісткова і хрящова системи), а також шкірних покривів, волосся і нігтів людини. Сірка в організмі необхідна для синтезу колагену. Шкіра, волосся нігті виглядають здоровими завдяки цьому елементу.
Добова потреба в сірці 500 – 1200 мг . При інтенсивних навантаженнях, в період зростання до 3000 мг.
У яких продуктах міститься сірка?
Основні джерела сірки продукти харчування тваринного походження: нежирна яловичина і свинина, яйця, сири, риба , молюски, квасоля, молоко, (особливо її багато в перепелиних яйцях) ; в продуктах рослинного походження: капуста ( кольорова і брюссельська), часник, цибуля, салат, черемша, кабачки, інжир, пастернак, редис, шпинат, ріпа.
Також сірку містять – вівсяна і гречана крупи, злаки, агрус, виноград, гірчиця, хрін, яблука, всі бобові і хлібобулочні вироби.
Вмісту сірки в деяких продуктах харчування (мг/100 г):
М’ясо яловиче 230
М’ясо свиняче 220
Морський окунь 210
ставрида 210
кета 205
тріска 202
Кури супові 184
Кури -бройлери 180
Курячі яйця 177
морозиво 37
Молоко 28
Сир твердий (голландський ) 25